2008. augusztus 29., péntek

Vénusz születése

Mára egy rövid bejegyzés - és egy részlet. Maga a festmény is bizonyára megérne egy hosszabb bejegyzést, de ma csak egy részletet szeretnék megmutatni belőle, amire nekem is külön hivták fel e figyelmem...
A teljes kép...


és a részlet:

Érdekes, hogy a főszereplő arca ennyire el tud "bújni" egy képen. És meglepő, hogy mennyire tökéletesen szép.

"Update": láttam élőben. Legnagyobb meglepetésemre Vénusz haja szinte citromsárga, amit aranyozás tesz csillogóvá. És hiába keresek rá, digitálisan ez nem látható... Ahogy itt is, mindenhol vörösesnek, vagy mézszőkének látszik.
Érdekes, hogy egy-egy kép digitális, illetve eredeti verziója milyen különbségeket rejt, illetve nem rejt. Picasso Guernicájában eredetiben sem éreztem több erőt, mint fotóról nézve. Botticelli Vénusza pedig mintha egy teljesen más alkotás lenne.

2 megjegyzés:

zs írta...

nekem sose tűnt úgy, hogy el lenne bújva...elsősorban épp az arca fogott meg :) na jó, meg az egész, tényleg szép...eredetibe se volt rossz :)

majd írta...

lehet hogy tökéletesen szép,de ha jobban megnézed anatómiailag egyáltalán nincsenek a helyén a dolgok.Nézd meg jobban a szemeit és a nyaka és a válla közötti hosszúságot.De tény,hogy ezt a torzulást nem nagyon lehet észre venni,és talán pont ezektől vált mégis széppé...